KAMUDA YAPILANDIRMA SİLSİLESİ!

aciklama

KAMUDA YAPILANDIRMA SİLSİLESİ!

Son 10 yıllık çalışma hayatına baktığımızda 6552, 6736, 7020, 7143, 7256, 7326, 7440 tam yedi Torba Kanun çıkarılmış durumda. Bunları yıla böldüğümüzde ise her 17 ayda bir Torba Kanun çıkarılmış diyebiliriz. Peki Kamu Maliyesinde işler böyle mi olmalı? Elbette hayır! Peki siz bir yapılandırma çıkarmak isteseniz ne yaparsınız yada Mehmet Şimşek ne yapardı? SGK bazında bir göz atalım. 

Öncelikle Bağkur mükelleflerini toplarsınız, şirket ortağı veya küçük esnaf. Borç tebligatı gönderir ödeme yapmasını istersiniz, ödeme yapmadı mı Banka’da parası varsa yakalar, borca sayar yoksa menkul ve gayrimenkullerini hacizler ödeme yapılamama durumunda satılacağını söyler veya satarsınız. 

Sonrasında şirketlere geçmeden 6183/48 madde taksitlendirmesini kısıtlar, gecikme zammını arttırır, rasyoları düşürür gerçekten zor durumda olanların faydalanması için zemin hazırlarsınız. Çünkü borç tebligatı gittiği anda şirkete, 48.madde taksitlendirmesine kaçacağını bilirsiniz. Borç miktarlarının artması için denetimler yapar, usulsüzlükleri tespit eder, piyasayı düzeltmişte olursunuz. Bunu da yaptınız, sonra vergi vermeyen uluslararası şirketlere de asgari kurumlar vergisi getirdiniz, süper. Bu zeminden sonra şirketlere baskıya başladınız, bankada para yakaladınız, haciz yaptınız, nakit akışı olmadığından ve zor durumda olduğundan emin olduktan sonra bir de 6183/48’e bağladınız. 

Sonrasında vatandaşa iner, GSS borçlarını yoklarsınız. SMS atar canlı paraların toplanmasını sağlarsınız, sonrasında ödeme tebligatı çıkarır bankadakini yakalar burada pek uygulanmasa da icraya intikal ettirirsiniz. Emekli dosyalarını kontrol eder, yersiz aylık bağlananları keser ve geri istersiniz. 

Evet, şimdi yapılandırma için zeminimizi hazırlamış olduk, tüm piyasayı düzelttik, canlı nakitleri topladık ancak hala tahsil edemediğimiz çok alacak kaldı. Tam bu noktada peşinatsız, teminatsız uygun koşullu bir yapılandırma çıkarır kalan rakamlarında bir bölümünü taksitler halinde almış olursunuz. 

Bu yazımızda kamu da olması gereken yapılandırma silsilesini incelemiş olduk, yazımızın başında saymış olduğumuz 7 torba kanun ise zeminsiz çıkarılmış, zamanında borcunu ödeyen mükelleflere ayıplı kanunlardan ibarettir. 

Bu Kategoride Çok İzlenen

Yardıma mı
İhtiyacınız Var!

SGMD olarak soru ve önerilerinize değer veriyoruz.Yardıma ihtiyacınız varsa hemen bize ulaşabilirsiniz.

Bize Ulaşın